Zicht op herstel

Vanuit zorg en oprechte aandacht

“A smooth sea never made a skilled sailor…”

Zicht op Herstel staat in dienst van het verhogen van zelfredzaamheid en participatie van mentaal, fysiek en emotioneel overbelaste mensen binnen onze (dienstverlenende) samenleving. Door intensieve coaching en begeleiding verhoogt Ondervinden bij voornoemde doelgroep het welbevinden en mentaal vermogen. Dit door middel van een uitgebalanceerd programma waarin gewerkt wordt aan duurzaam herstel.

Het doel van deze interventie is mensen die uit het arbeidsproces geraakt zijn of dreigen uit te vallen door Burn-out, chronische stress, e.a. weer te laten functioneren binnen de samenleving.

Jij bent van nature een opgewekt type die bergen met werk kan verzetten. Maar op dit moment lukt het je niet om dit op te brengen. Je bent onrustig, voelt je moe en futloos, hebt voor jou onbekende lichamelijke klachten en krijgt maar niet bedacht hoe hieruit te komen. Neem het vooral niet persoonlijk maar wel serieus! Het is een misverstand dat deze onrust alleen tussen de oren zit en alleen van (te) hard werken komt. Nagenoeg altijd is het een combinatie van factoren. De hulp kan in onze ogen dan ook geen eenzijdig karakter hebben. Het vraagt om een integrale benadering van jou en je uitdagingen. 

Herstel en ontwikkel. 
Door middel van een zorgvuldig uitgebalanceerd programma helpen wij je in gemiddeld 8-12 contactmomenten bewust te worden hoe je weer aan het roer van je eigen leven komt. Je krijgt grip op je gedachten, je gevoelens en je acties!

Programmaopbouw
Je leert in deze sessies o.a. wat verantwoordelijk is voor je gedrag. Je onderzoekt welke voorkeurstijl je hebt om te reageren op jouw omgeving en leert kiezen tussen leven vanuit jouw automatische piloot en jouw intuïtie.  Je wordt bewust wat je belemmert om vrij te leven, welke saboteurs je hebt en hoe emoties in jou werken.

Ook zijn er contactmomenten waarop jij jezelf meer bewust wordt van jouw lichaam. Je doorziet de kracht van (juist) ademhalen, en leert hoe jij jouw aandacht kunt sturen. Ook word jij jezelf bewust hoe energie in je werkt en leert weer verbinding maken met je gevoel. Daarnaast word je begeleid in jouw emoties en leert deze aan te gaan en jezelf hiervan te ontladen.

Praktisch
Sessies duren gemiddeld 2,5 uur per keer. We streven naar een planning van één contactmoment per twee weken.

Binnen 3 maanden terug naar participatie! En we kennen geen lange wachttijden; kiezen betekent doorgaans binnen een (werk)week beginnen!

Resultaat
Je voelt je overall beter; rustiger. Je hebt meer zelfvertrouwen. Je hebt overzicht. Je bent weer energiek. Je voelt weer ruimte en je bent “ontladen “. Je bent weer beschikbaar voor je werk, je gezin, je partner, hobby’s en vrienden. Je voelt je vrij. Zelfredzaam.

De coaches bij Ondervinden
De coaches van Ondervinden zijn zelfbewust door reflectie en bieden een goede balans tussen voelen, denken en doen. Je mag rekenen op een gezonde dosis zelfkennis én zelfspot. Een uitdaging of een liefdevolle confrontatie gaan ze zeker niet uit de weg. Jouw vraag staat altijd centraal en we werken met dat wat geraakt wil worden.

Over Kim: rebels, charismatisch, pragmatisch, zachtaardig, een gezelligheidsmens, ondeugend. Locatie: Midden-Nederland, Hoeven en Tiel

Over Sarah: avontuurlijk, losbol en bloedserieus ineen, speels, nieuwsgierig, integer. Locatie: Zuid-Nederland en Noord-België. Hoeven en Genk

Over Hannelore: Intelligent, kalm, sportief, behulpzaam, harmonieus. Locatie: Zuidwest-Nederland. Goes en Hoeven

Over Marco: een harde techneut en zachtgekookt ei ineen. Oprecht, direct, maakt klein wat te groot is, maakt groots wat klein gehouden wordt. Locatie: Zuidwest-Nederland. Goes en Hoeven

Jouw investering
In overleg. Afhankelijk van behoefte en noodzaak.

Wat kun je verwachten?
Vooraf afgesproken aantal coachsessies waar 2,5 uur per keer voor gereserveerd wordt.

Data
Wekelijks/twee wekelijks in overleg, doorlooptijd onbekend.

Locaties waar Ondervinden coachsessies houdt

ZEELAND

Praktijk Ondervinden
Parallelweg 10
4462 AL Goes

BRABANT

Conferentiecentrum & Hotel Bovendonk
Hofstraat 8
4741 AK Hoeven

GELDERLAND

Praktijk Mongemini
Groenlandstraatje 31 
4001 HK Tiel

Aanmelden en vragen
Heb je vragen? Bel of mail ons gerust. 

Contactgegevens:

Een vrijblijvend intakegesprek is altijd gratis! Bel of mail ons voor meer informatie!

Ambassadeursdeal
Heb jij een transformatieprogramma bij ons gevolgd en ken jij iemand die je dit ook gunt? Profiteer dan van een voordeel wanneer deze persoon via jou gaat deelnemen. Dit kan korting voor de persoon zijn op de programmaprijs, of een gratis coachsessie voor jezelf!