Zicht op herstel

Vanuit zorg en oprechte aandacht

“A smooth sea never made a skilled sailor…”

Zicht op Herstel staat in dienst van het verhogen van zelfredzaamheid en participatie van mentaal, fysiek en emotioneel overbelaste mensen binnen onze samenleving. Door intensieve coaching en begeleiding verhoogt Ondervinden bij voornoemde doelgroep het welbevinden en mentaal vermogen. Dit door middel van een uitgebalanceerd programma waarin gewerkt wordt aan duurzaam herstel.

Het doel van deze interventie is mensen die uit het arbeidsproces geraakt zijn of dreigen te vallen door Burn-out, chronische stress, e.a. weer te laten functioneren binnen de samenleving.

Jij bent van nature een opgewekt type die bergen met werk kan verzetten. Maar op dit moment lukt het je niet om dit op te brengen. Je bent onrustig, voelt je moe en futloos, hebt voor jou onbekende lichamelijke klachten en krijgt maar niet bedacht hoe hieruit te komen. Neem het vooral niet persoonlijk maar wel serieus! Het is een misverstand dat deze onrust alleen tussen de oren zit en alleen van (te) hard werken komt. Nagenoeg altijd is het een combinatie van factoren. De hulp kan in onze ogen dan ook geen eenzijdig karakter hebben. Het vraagt om een integrale benadering van jou en je uitdagingen. 

Herstel en ontwikkel. 

Ondervinden helpt je hier graag bij. Door middel van een zorgvuldig uitgebalanceerd programma helpen wij je in gemiddeld 8-12 contactmomenten bewust te worden hoe je weer aan het roer van je eigen leven komt. Je krijgt grip op je gedachten, je gevoelens en je acties! 

Programmaopbouw

De rode draad binnen het programma zijn de coach-sessies. Je leert in deze sessies o.a. wat verantwoordelijk is voor je gedrag. Je onderzoekt welke voorkeurstijl je hebt om te reageren op jouw omgeving en leert kiezen tussen leven vanuit jouw automatische piloot en jouw intuïtie.  Je wordt bewust wat je belemmert om vrij te leven, welke saboteurs je hebt en hoe emoties in jou werken.

Tussen de coach sessies plannen we contactmomenten waarop jij jezelf meer bewust wordt van jouw lichaam. Je doorziet de kracht van (juist) ademhalen, jouw ideale houding en moeiteloze beweging. Ook wordt jij jezelf bewust hoe energie in je werkt en leert weer verbinding maken met je gevoel. Daarnaast wordt je begeleid in jouw emoties en leert deze aan te gaan en jezelf hiervan te ontladen.

Praktisch

Sessies duren gemiddeld 2,5 uur per keer. We streven naar een planning van één contactmoment per week. Het standaard programma duurt afhankelijk van het gekozen traject 8-12 Weken. Binnen 3 maanden terug naar participatie! En we kennen geen lange wachttijden; kiezen betekent doorgaans binnen een (werk)week beginnen!

Resultaat

Je voelt je overall beter; rustiger. Je hebt meer zelfvertrouwen. Je hebt overzicht. je bent weer energiek. Je voelt weer ruimte en je bent “ontladen“. Je bent weer beschikbaar voor je werk, je gezin, je partner, hobby’s en vrienden. Je voelt je vrij. Zelfredzaam.

Neem vrijblijvend contact met ons op en laat je informeren over het programma!