Bevlogen leiderschap

Leiders van de toekomst

“My awareness opens the door to new paths and possibilities…”
Bezieling in de organisatie

in samenwerking met één van onze gewaardeerde partners Bluefootfamily bieden wij dit bevlogen persoonlijk leiderschapstraject aan. Dit voor bedrijven en in de toekomst ook via open inschrijving.

Oud genoeg om te weten wie je bent, jong genoeg om door te willen leren.

Als je durft te leiden, hoef je niet te doen alsof je alle antwoorden hebt; je blijft nieuwsgierig en stelt de juiste vragen. Je ziet macht niet als iets om te verzamelen, maar je wilt kennis delen. Je gaat moeilijke gesprekken en situaties niet uit de weg, en je weet dat je kwetsbaar opstellen af en toe nodig is.

In ons programma laten we je stilstaan bij wie je bent als persoon en als professional. Je kijkt naar hoe de mens en de functie zich tot elkaar verhouden. Je maakt in een groot speelveld telkens keuzes vanuit verschillende perspectieven; als professional in relatie tot collega’s, leidinggevenden, klanten, als mens, partner en ouder. Wil je hierin gezien en gehoord worden? Dan moet je eerst het lef hebben jezelf te leiden. 

Wil jij moeitelozer werken, minder weerstand ervaren, meer commitment krijgen, durven kiezen en koers zetten, een hogere energie en meer geluksgevoel in het werk en je leven? Stap dan uit de waan van de dag, kom inspiratie tanken, sparren met anderen en jezelf verrijken. Pak jouw verantwoordelijkheid voor wat van jou is en doe mee met ons programma. 

Leider en/of professional… ja jij!

Om leiding te kunnen geven aan jezelf en anderen, is het allereerst belangrijk om jezelf te kennen. Wat zijn jouw talenten en hardnekkige ontwikkeldoelen in jouw rol als leidinggevende? Welke persoonlijke overtuigingen, motieven, waarden, normen, diepste patronen en eigenschappen bepalen jouw handelen? Wat is de betekenis van jouw socialisatie hierin? Hoe congruent ben jij als leidinggevende in je denken, voelen, handelen en willen? Hoe ga jij om met dilemma’s? Wat zegt jouw moreel kompas? In hoeverre beschik jij over de vereiste zelfkennis, moed, openheid, vermogen tot verbinding en vormkracht?

Organisatie

Het lerende vermogen is het hoogst haalbare onderscheidend vermogen van organisaties. Wij geloven dat het onze taak is om de overdosis aan managementtheorieën toepasbaar te maken voor leiders van de toekomst. Theorieën zijn geen blauwdrukken voor de weg naar duurzame wendbaarheid en prestatieverbetering. Dat zijn professionals die de moed hebben om te leiden wel. Zij zijn de leiders van de toekomst, van goed functionerende teams, van een optimaal presterende organisatie.

Voor wie/doelgroep

Professionals, leiders van de toekomst

Het programma Bevlogen leiders

We komen 9 dagen samen om jouw ervaringen met opgedane inzichten te delen en nieuwe inzichten op te doen. Tussentijds ga je aan de slag om deze inzichten te toetsen, verdiepen en/of integreren in jouw dagelijkse leven. Een volwaardig programma van ongeveer 5 maanden met en belasting van gemiddeld 8 uur per week (trainingsdagen en het toepassen van de inzichten in de praktijk).

Thema’s

 • Ik in verbinding met mezelf en de ander (5 dagen)
 • Ik in mijn team en organisatie (2 dagen)
 • Ik en mijn toekomst, mijn impact, mijn footprint (2 dagen)

Werkwijze

Jij bent het programma! Wij werken ervaringsgericht dat betekent dat we jou en jouw casuïstiek centraal stellen. Hoe haal je meerwaarde uit je zelfkennis en hoe pas je dat toe in verschillende situaties? Samen vinden we het antwoord dat past op de kernvragen die in jou spelen. 

Tijdens onze ontmoetingen brengen we verdieping aan waarbij je ondersteund wordt door aangeboden kennis, intervisie, ervaring, inspiratie, beweging, stilte en (begeleid) zelfonderzoek. Dit doen we in de hele groep, in een coachgroep, in tweetallen en individueel. 

Effecten van de training

 • JJe draagt op authentieke wijze bij aan het succes van jezelf, het team en de organisatie 
 • Je inspireert collega’s door jezelf te zijn. 
 • Je haalt het beste uit jezelf en anderen. 
 • Je kiest voor jezelf en bepaalt jouw eigen koers binnen de kaders van de organisatie. 
 • Je maakt bewuste keuzes als mens en professional en ervaart balans. 
 • Je weet wat je wilt en geeft dat vorm. 
 • Je neemt bewust de volledige verantwoordelijkheid voor wat van jou is. 
 • Je laat de verantwoordelijkheid van de ander bij de ander.
 • Je oefent invloed uit op een authentieke manier.
 • Je hebt grip op je eigen groei en ontwikkeling.
 • Jouw uitgangspunt in (werk)relaties is gelijkwaardigheid
 • Je gaat op authentieke wijze om met tegenstellingen, conflicten en andere belangen in het team, de organisatie, je leven

Goed om te weten

 • We houden onze groepen overzichtelijk om het leereffect zo groot mogelijk te maken. Onze vaste trainers zijn tijdens alle thema’s aanwezig en zullen waar nodig aangevuld worden met gasttrainers.
 • Je wordt begeleid door 2 ervaren senior trainers. Zij hebben ruime ervaring als leider in het bedrijfsleven, op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zeker ook pure levenservaring.  Al onze trainers hebben als belangrijke levenshouding: “practice what you preach”.
 • In het programma is er voldoende ruimte om eigen thema’s te onderzoeken en we vragen nadrukkelijk om jouw inbreng. Voorwaarde is wel dat je bereid bent tot diepgaand zelfonderzoek en reflectie.
 • Binnen het programma werken we vanuit onze 10 basisprincipes. Nieuwsgierig? Kijk dan op www.ondervinden.nl

Praktische informatie

Programmadagen worden asap hieronder opgenomen. Locatie, eten & drinken, lesmateriaal en overnachtingen tijdens weekenden zijn inbegrepen.

Programmakosten

Op aanvraag

Aanmelden/informatie vragen

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust. Wij staan je graag te woord. Samen bespreken we dan ons programma in relatie tot jouw wensen, behoeftes en verlangens.

Brochure

Contactgegevens

E-mail:                                   info@ondervinden.nl

Tel:     Fabianne:                  06 300 498 85 

            Marco:                        06 526 917 21            

Direct inschrijven

op dit moment is een individuele, open inschrijving nog niet mogelijk. Mocht jij of jouw organisatie geïnteresseerd zijn in ons programma, bel dan vrijblijvend 1 van onze trainers voor meer informatie of druk op onderstaande button zodat wij contact op kunnen nemen met jou.