Wie zijn wij

Wij is om te beginnen ik, Marco Doornekamp. Met daarbij direct de belangrijke toevoeging dat ik het niet alleen doe én kan.

Ondervinden is ontstaan op de “klassieke manier”. In mijn eigen persoonlijke strubbelingen en nieuwsgierigheid kwam ik in aanraking met therapeuten, trainers, hulpverleners, coaches, organisaties en prachtige, inspirerende mensen die mij in lieten en laten zien hoe mooi het leven is. Onbewust was ik het vertrouwen hierin een beetje kwijtgeraakt…

Wat mij persoonlijk raakt is de ruimte om mijzelf te mogen, durven en kunnen zijn. Leven zonder gedoe. Leven in vrijheid. Gewoon, moeiteloos. Het bestaat, en vraagt iedere dag van mij verantwoordelijkheidsgevoel en de daaruit voortvloeiende acties.

Ik voelde de drang om dit prachtige gevoel bij anderen terug naar boven te halen en verliet mijn zekerheid in het bedrijfsleven om bijna 15 jaar geleden te starten met het beschikbaar zijn als coach. Ik wist toen nog niet dat ik dit grotendeels deed om mijn eigen “stukken” via de ander te vervullen, aan te kijken en/of op te lossen.

Met zachtheid kan ik hierop terugkijken en mijzelf verwonderen over de momenten dat ik (ook nu soms nog) met mijzelf bezig was. Maar ik durf even zozeer op papier te zetten dat ik ondertussen een ervaren trainer/coach ben, met het hart op de juiste plaats. Soms wat naïef, maar dus ook speels & creatief.

Als eigenaar van Ondervinden zet ik mijzelf in als coach, trainer, inspirator en energetisch geweten. Mijn ruime kennis en ervaring helpen mij om beschikbaar te zijn voor jou, waarbij jouw hulpvraag leidend is. Holding space! 

Dit houdt voor mij in dat er geen tempo is, of een format waarbinnen je dient te ontwikkelen. Alles heeft zijn tijd. Ik heb in mijn eigen ontwikkeling mogen ondervinden dat geduld, ruimte, geborgenheid en verzachting belangrijke elementen zijn om dat wat om aandacht vraagt onder ogen te zien. Ik werk dan ook graag met wat er is in plaats van met wat er zou moeten zijn. Het gewenste resultaat van een interventie is voor mij een logisch gevolg van de stappen die door jou en mij gemaakt worden in het nu…

Mijn manier van werken kenmerkt zich door een warme, directe manier van verbinden en bewustmaken. Mensen uit mijn omgeving beschrijven mij als een harde techneut en zachtgekookt ei in 1. Ik maak graag klein wat te groot lijkt en maak groots wat te klein gehouden wordt. 

Waarmee kan ik je helpen…?

Wij 

Waar iedere dag binnen Ondervinden het licht voor aangaat is het commitment, de vriendschap en pure liefde waarmee de Ondervinders deelnemers op een eigen manier ondersteunen en voeden om beschikbaar te zijn voor hun naasten, collega’s en de organisatie.

Ondervinders zijn vrienden die soms een tijdje, of al vanaf het begin verbonden zijn aan mij en Ondervinden en die beschikbaar zijn als coach, trainer, ambassadeur of geweten. Helemaal zichzelf om van daaruit de ander te helpen. Prachtig…

Wij zien als collectief Ondervinden dan ook graag als organisme in plaats van als organisatie. Het is constant in beweging zonder haar eigenheid te verliezen. 

“wij” staat voor de samenwerkingsverbanden die Ondervinden aangaat. Deze samenwerkingsverbanden bewerkstelligen de synergetische en/of holistische invulling van alle diensten die Ondervinden aanbiedt. 

Trainer/Coach:

Fabianne, Kim, Mario, Sarah, Claudia, Hannelore 

Ondersteunend:

Stephanie: marketing

Bert: pay it forward

Joris: systemen

Cees: ondernemerschap

Ambassadeur:

Bas, Timo, Greet, Leonie, Michel

Specialisme:

Bianca: lichaamswerk

Inge: energetisch

Janine: hypnotherapie

Christina: paarden coaching

Ron: Tai-chi/Qigong

Stuk voor stuk Ondervinders die op een eigen manier beschikbaar zijn. Het is fantastisch deze mensen binnen Ondervinden te omarmen en ze vanuit Ondervinden beschikbaar te zien.