Levenslijn

“Je kunt niet meer worden dan jezelf, je kunt wel meer jezelf worden”

In 3 modules van twee dagen leren hoe:
1 | Architect te zijn van je eigen leven
2 | Te verbinden met je intuïtie en hierop te vertrouwen
3 | Moeiteloos je eigen leven te leven

Maak met jouw vonk een vuur.

Algemeen

Je start met de Levenslijn een persoonlijk ontwikkeltraject van 100 dagen. Tijdens de trainingsdagen is er inzicht, confrontatie, dynamiek, maar ook plezier en inspiratie. We gaan samen op pad. Soms gericht en soms door te dwalen. En als wij we zeggen bedoelen we ook we. Je bent niet alleen, de programma’s van Ondervinden beleef je in een groep. Je mag vooraan staan of de kat uit de boom kijken. Alles met als doel om steeds een beetje meer moeiteloosheid te ervaren. Je geniet van je vrijheid, je bent in balans en je buik is weer gevuld met rondspringende vonkjes.

De Ondervinden Levenslijn is een diepgaand maar toegankelijk traject. Serieuze onderwerpen worden op een serieuze manier aangevlogen, maar wel met speelse en soms nuchtere methodieken. Wij geven je oprechte aandacht, geven ruimte aan jouw vonkjes, houden af en toe van een zetje geven, brengen complexe onderwerpen op een eenvoudige manier. We laten je afwisselend aan de rand van de cirkel staan én in het middelpunt.

Werkwijze
Jij bent het programma! Wij werken ervaringsgericht dat betekent dat we jou en jouw casuïstiek centraal stellen. Samen vinden we het antwoord dat past op de kernvragen die in jou spelen.  Tijdens onze ontmoetingen brengen we verdieping aan, waarbij je ondersteund wordt door aangeboden kennis, intervisie, ervaring, inspiratie, beweging, stilte en (begeleid) zelfonderzoek. Dit doen we in de hele groep, in een coachgroep, in tweetallen en individueel.

Voor wie
De levenslijn is voor jou als je een gevoel van vrijheid wilt ervaren, bewust wilt kiezen en op basis daarvan in actie wilt komen. Dat je ontdekt wat jou verhindert om stappen te zetten richting jouw lonkend perspectief. Of wellicht ken je jouw patronen wel, maar verval je gemakkelijk in oude (ineffectieve) gewoontes? De levenslijn daagt je uit om hiermee aan de slag te gaan. 

De 3 modules in een notendop

Module 1 | ONT-MOETEN (ik en mijn omgeving)
In het eerste deel staat ontmoeten centraal. Het ontmoeten van jezelf in de verschillende delen die bij jou horen. Dit alles in ontmoeting met anderen uit de groep waar je 100 dagen lang mee op avontuur gaat. De leerstaat waarin wij dit doen is: “niets moet, alles mag”. Letterlijk ont-moeten.

1 | KENNEN & KUNNEN 
In deze module ontmoeten we elkaar in het ont-moeten. We maken verbinding; met de groep én met onszelf. Wat is jouw vertrekpunt van waaruit jij in de groep stapt? Wees welkom. We zijn klaar om te beginnen.

2 | HOE DOEN WE DAT HIER…? 
We hebben het met elkaar over de inhoud en hoe we deze gaan aanvliegen. Hoe gaan we het samen doen? Waar gaan we aan werken? Wat wordt er verwacht? Wie doet wat (niet)?

3 | MIKKEN OM TE RAKEN 
We bespreken tenslotte waar we individueel aan willen werken en helpen we elkaar om de doelstellingen helder en nog scherper te krijgen. Wat wil geraakt worden? Waar wil je vanaf, of wat mag juist op de voorgrond? Wat bedoel je precies? 

Module 2 | TRANSFORMATIE (ik en mijzelf)
In dit deel staat het proces van transformatie centraal. In vier deelprocessen reizen we langs jouw diepste ego structuur, de manifestatie van deze structuur, jouw lichamelijke signalen, het voelen & doorvoelen en tenslotte de invloed van emoties op jouw gehele functioneren. Hoe werkt het en waar heb je invloed.

4 | DE GROEF IN DE PLAAT 
Ontdek wat jouw diepste belemmerende patronen zijn en waar deze vandaan komen. Welke automatische reacties herken jij bij jezelf? En hoe beïnvloedt dit jouw gedrag, jouw manier van communiceren, waar jij in gelooft en hoe jij naar jezelf kijkt.

5 | ARCHITECT VAN LEEGTE
Herken en erken de gedachten die jou uit jouw moeiteloze, innerlijk rustige staat halen. Én herken jouw innerlijke rustige, moeiteloze staat! Jij als architect van alles wat je denkt voelt en doet.

6 | ALLES OP GEVOEL  
Weet je zeker dat je weer wilt voelen? En wat zegt dat gevoel jou dan? Hoe werkt dat in de mens, en hoe werkt dat (niet) in en voor jou? We gaan het allemaal voorbij laten komen.

7 | TRANEN MET TUITEN 
Waar(in) voel jij jezelf nog geladen? Welke emotie heeft bij jou de overhand en welk verhaal zit hieraan vast. Hoe zit dit jou in de weg? Wil jij hier mee leren omgaan? Het vraagt moed, en als je goed invoelt weet je eigenlijk dat het moet…

MODULE 3 | MANIFESTATIE (ik en moeiteloos leven)
Het is tijd om even stil te staan bij de prachtige en soms confronterende reis die jij gemaakt hebt tot nu toe. Kijk eens vol trots achterom en zie de stappen die je gezet hebt. Wauw! We worden stil en kijken vol nieuwsgierigheid vooruit. Je bent aanwezig en bewust van jouw fundament. Stevig op eigen benen neem jij je plek in. Vol in beeld jezelf zien én laten zien. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk. Niet alleen weten, maar ook doen!

8 | SNELWEG I.P.V. GEITENPAADJE
Als je nu weet wat je weet, voelt wat je voelt, welke actie, welke beweging ga je dan nu maken?  We zullen jou bevragen, begeleiden, aanmoedigen, inspireren en het er gewoon met elkaar over hebben. Wat ga je doen?!

9 | DE AAI OVER ONZE BOL
We maken een diepe buiging voor de reis die we tot nu toe hebben afgelegd. Het is tijd voor een nieuwe plaat, een andere melodie. Aantrekkingskracht naar het nieuwe, vol moed en vertrouwen. Dankbaarheid voor wat was, nieuwsgierig naar wat komen gaat. Met een fijne laatste dag als afsluiting!

Beoogd resultaat
Je bent je bewust van jezelf en je omgeving, voelt je verantwoordelijk voor je eigen keuzes en handelt vanuit authenticiteit. Hierbij voel je jezelf vrij om te kiezen en te handelen naar wat op dat moment het beste bij jou past. Dus onafhankelijk van de persoon, situatie of omgeving waarmee je op dat moment ‘geconfronteerd’ wordt.

Jouw investering
Investering voor particulieren: € 2.850, – (incl. btw)
Investering voor ondernemers zakelijk: € 2.850, – (excl. btw)

Wat kun je verwachten?
3 x 2-daagse. Dag 1 van 09:00 uur tot 21:00 uur en dag 2 van 09:00 tot 18:00 uur.

Data
Een nieuwe groep is nog niet gepland.

Praktisch

  • Met een kleine groep van min. 8, max. 20 deelnemers. Twee trainers.
  • Locatie: Conferentiehotel Bovendonk, Hofstraat 8, Hoeven.
  • Inclusief ontbijt, lunch, tussendoortjes, drinken en overnachting.

Aanmelden en vragen

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust. 
Contactgegevens: