Opleiding holistisch begeleiden

“Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth.”

In 5 modules van twee dagen holistisch leren begeleiden zodat:
1 | Mensen zichzelf in aanraking met jou gezien en gehoord voelen
2 | Jij mensen kunt begeleiden naar gewenste inzichten & bewegingen
3 | Jij voor transformatie gaat, in plaats van sub-optimalisatie

Algemeen

In de opleiding holistisch begeleiden leren wij jou, hoe jij de mens als geheel kunt benaderen en begeleiden. Het is een inspirerend avontuur voor jouw doorontwikkeling als nieuwsgierige en kundige leraar, verzorgende, coach of leidinggevende! De rode draad van de leerlijn ligt vast, maar we werken altijd met dat wat er is of geraakt wil worden en maken gebruik van wat er in de groep leeft; shared learning. We nemen je mee op een ontdekkingsreis door de technieken en wonderen van holistisch, integraal werken, bovenop alle kennis die je nu al in je rugzak hebt zitten.

Het programma draait helemaal om bewustzijn van de relatie tussen denken, voelen en doen. Dit zodat je het holistisch coachen en begeleiden onder de knie krijgt! Het MDP neemt je mee in 10 trainingsdagen verspreid over een half jaar, waarin we in vijf modules het holistisch denken en coachen ontrafelen. Aan het einde van deze rollercoaster, ben jij meester in het begrijpen van de connectie tussen mentale, emotionele en fysieke interacties die het mens-zijn zo fascinerend maken.

Stel je voor, na dit avontuur ben jij degene die met inzicht in al deze dynamieken anderen de helpende hand reikt. Of het nu gaat om een richting geven, herstellen, bestendigen, of zelfs een epische combinatie van alle drie – jij kunt dit…

En dat is nog niet alles! We begrijpen dat de helpers van deze wereld verschillende behoeften hebben. Daarom kun je, afhankelijk van jouw unieke krachten en wensen, altijd na afloop van het programma nog een extra module kiezen. Hiermee verdiep je je in specifieke interventies en schaaf je aan de laatste details van jouw manifestatie ná dit grandioze programma. Ready for next level?

De 5 modules in een notendop

1 | LEER MIJ JOU KENNEN

Tijdens de eerste twee dagen van het programma maken we kennis met de groep en verkennen we de werkwijze binnen het programma. We geven een verfrissende kijk op de basisprincipes van “het beschikbaar zijn”, zo Ondervinden dit ziet. Daarnaast duiken we dieper in het boeiende onderwerp “practise what you preach”, en ontdekken we samen het nut, de noodzaak en zelfs de betrekkelijkheid van dit principe. We eindigen de tweede dag met “de kapstok” waar we alle te leren interventies aan hangen zodat het een geheel wordt.

2 | KOPPIE ERBIJ HOUDEN

De volgende twee dagen gaan we intensief aan de slag met de theorie waarmee je jouw (toekomstige) klant of medewerker duidelijk kunt maken hoe de diepste ego-structuur in hem of haar werkt en hoe dit in de weg kan zitten. We bespreken de meest voorkomende patronen en leren jou hoe je de klant of medewerker hiermee om kunt laten gaan. Passende interventies op cognitief, mentaal vlak worden jou in deze twee dagen geleerd en natuurlijk ga je hier ook mee oefenen. 

3 | SPIERPIJN EN SCHRAMMEN

In deze twee dagen nemen we jou mee in de gevoelswereld. Jouw klanten voelen allerlei dingen die hen belemmeren, of voelen helemaal niets meer, wat hen continu belemmert. Je krijgt uitleg over hoe stress zich manifesteert in het lichaam en we duiken in de terminologie rondom voelen, om eventuele verwarring bij jouw klant of medewerker te voorkomen. En ook hier leren wij je interventies die je kunt inzetten om de persoon meer lichaamsbewust te maken. 

4 | TRANEN MET TUITEN

In de volgende twee dagen duiken we in de werking, de invloed, het ontstaan van emoties. We leren je interventies die helpen om jouw klant of werknemer vastgezette emoties te ontladen en te (h)erkennen wat er gevoeld wil worden. Verder maken we een uitstapje naar het energetische deel in de mens, en hoe dit tussen denken, voelen en doen zich manifesteert. Wij bieden je een ervaring aan die jou kan helpen om (nog meer) te beseffen dat er meer is tussen hemel en aarde…

5 | TOE MAAR, GA MAAR

Nu je weet wat je weet, hoe zou jij dan jouw eigen praktijk willen voeren? Of hoe zou jij dit dan in jouw dagelijkse praktijk toe willen passen? In deze dagen helpen wij jou met het inzetten en toepassen van hetgeen je geleerd hebt. En we eindigen de dag met elementen die jou inspiratie geven voor nu en in de toekomst! 

Jouw investering
Investering voor particulieren: € 3.450, – (incl. btw)
Investering voor ondernemers zakelijk: € 3.450, – (excl. btw) 

Wat kun je verwachten?
5x 2-daagse. Dag van 09:00 uur tot 18:00 uur.

Data
De nieuwe groep start najaar 2024.

Praktisch

  • Met een kleine groep van min 8, max 20 deelnemers. 1 of 2 trainers.
  • Locatie: Conferentiehotel Bovendonk, Hofstraat 8, Hoeven.
  • Inclusief lunch, tussendoortjes en drinken. Exclusief evt. overnachting.

Aanmelden en vragen

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust. 
Contactgegevens: