Ervaring Zicht op herstel

Acht intensieve weken, maar oh zo waardevol. Het leren kijken naar mijzelf en beseffen dat ik de enige persoon ben die de regie over mijzelf heeft. wat een verrijking! Marco, dank voor de intensieve uren, altijd goede informatie, maar ook heldere en soms pittige feedback, met altijd als doel mij er beter van te laten worden. En zie, ik sta! thanks!
Hannie

*

Mijn sessies heb ik als heel fijn ervaren. Ik kon mijn verhalen kwijt en elke keer als ik hier weg ging ontstond er een soort rust in mij. Ik heb mogen ervaren hoe het is om mijzelf vanuit een andere hoek te bekijken en weer met mijzelf te verbinden. Ik heb mijzelf hierdoor beter mogen leren kennen. Deze ervaring raak ik niet meer kwijt en ben erg dankbaar hiervoor! Dit programma raad ik iedereen aan…

Noa

*

Afgelopen half jaar meer inzicht en bewustwording gekregen in mijn eigen denkwijze en handelen. Ook ben ik in gaan zien hoe andere mensen tegen situaties aankijken en dat daar vaak goede intenties achter zitten. Marco hielp mij te relativeren en te leren luisteren naar signalen die het lichaam vaak al vroeg aangeeft. Ik ben erg gegroeid in mijn persoonlijke ontwikkeling en heb geleerd om meer tot rust te komen, zowel mentaal alsook fysiek.

Lori

*

Op het moment dat ik dacht de juiste keuze te maken op mijn werkpad, bleek dit slechts een afslag te zijn. Samen met Marco ben ik op zoek gegaan naar mijn drijfveer en mijn diepste ego-structuur. Marco heeft mij geleerd om bij mijn gevoel te komen en dat dit er mag zijn. Ik heb de gesprekken als fijn ervaren en enorm verhelderend. Dankzij Ondervinden is mijn toekomstvisie nu helder en kan ik mijn pad gaan bewandelen. Heel dankbaar dat ik bij Ondervinden terecht kon!

Brenda

*

Al heel wat onderzocht en zoals altijd wat sceptisch aan het begin. Maar soms moet je de moed vinden om te kiezen wat goed voor je is, omdat overleven uiteindelijk overgaat in mentaal, fysiek en emotioneel doodgaan… Na het volgen van het programma durf ik nu te zeggen dat ik weer leef en van het leven geniet. Het voelt als een nieuw begin.
Sissy

*

Er zijn dingen in het leven waaraan je automatisch afbreuk doet vanaf het moment dat je ze probeert uit te leggen, samen te vatten, uit te drukken in woorden. Sommige dingen kun je alleen maar ervaren. De sessies die ik bij Marco gevolgd heb, vallen onder deze categorie. Ik kan niet precies verwoorden welk traject we doorlopen hebben, wat we precies gedaan hebben maar ik kan je wel vertellen wat het me heeft opgeleverd.

Nadat ik jarenlang depressief was geweest, had ik voor mezelf bedacht dat er voor mij niet meer in het leven zat dan me ok voelen. En dat vond ik prima, omdat ok veel beter is dan depressief. Ik leefde erg geconditioneerd omwille van verschillende redenen zoals angst, een kapot zelfbeeld, trauma en een gebrek aan hoop. Ik leefde voornamelijk in mijn hoofd en er was nog zeer weinig connectie met mijn gevoel.

Toen ik Marco ontmoette, liet hij al eens doorschemeren dat ik iets meer van het leven mocht verwachten dan ok zijn. Uiteindelijk zijn we samen op pad gegaan en is er gedurende dit traject letterlijk een last van mijn schouders gevallen. Ik heb losgelaten, vooral die geconditioneerde versie van mezelf die ik had uitgevonden. Ik ben uit mijn hoofd gekropen en weer in mijn lichaam gestapt. Ik ben dichter bij mijn vrije zelf gekomen. Ik adem, ik voel en ik leef terug. En natuurlijk zijn er nog steeds lastige momenten, hele moeilijke momenten zelfs en dat is ok. Die mogen er zijn want de angst is weg. De angst voor dat lege, zwarte gat wat ik zo lange tijd in mijzelf gevoeld heb. Dat gat is weg voor altijd en ik kan er niet meer in mee gesleurd worden.

Bij deze, bedankt voor de graaf- en dichtingswerken, voor het verbeteren van mijn levenskwaliteit en voor alle honderd andere dingen die ik hier nog vergeet. Als dit traject een cadeau was, zou ik het iedereen willen schenken maar ik denk dat het alleen werkt als je er echt voor kiest. Kiest voor jezelf.
Saar

*

Graag wil ik jullie bedanken voor het helpen zetten van de mooie stappen op zoek naar mijzelf. Het geeft mij rust, liefde en waardering voor mijzelf en daardoor weer meer ruimte voor een ander. Het is zo fijn om blij te zijn met mijzelf. dus nogmaals BEDANKT!
Bianca

*

Aanvankelijk was ik wat terughoudend over coching. Hier ben ik nu volledig van teruggekomen. Ik liep vast, maar dankzij Marco ben ik alweer een stuk dichterbij mijn “oude” ik gekomen. Wat een cadeau voor mijzelf! Marco weet echt wat hij doet en kijkt dwars door je heen. Confronterend, maar zo ontzettend leerzaam. Dankjewel!
Mendy

*

Het was een mega reis! Waarbij ik kwam met een vraag en deze heb ik helemaal naar mijzelf toe mogen reflecteren/zien/voelen/leren. Het programma gaat verder dan de vraag en het antwoord heb ik nog niet, maar wel heel veel tools om deze te gaan vinden. Ik ben leuker geworden, voor de mensen om mij heen, maar bovenal voor mijzelf…
Kiona

*

Ik ben bij Kim gekomen omdat ik flink ben opgelicht, uit balans was, mijn relatie moeizaam ging en ik op mijn tenen liep om alles maar vol te houden. (Werk, studie, prive en relatie) Ik worstelde met hoe ik nu verder moest, schaamte, schuld en vertrouwen in mij zelf. 

Kim stelde mij al snel op mij gemak en ik voelde mij veilig om mij kwetsbaar op te stellen. Kim kon bij mij snel de diepte in gaan en echt de oorzaak van mijn problemen vinden, gevoelens raken, mijn ‘masker’ afzetten en gaf mij de inzichten en tools om te groeien en hier sterker van te worden. De sessies van 2,5 uur vlogen voorbij en iedere sessie leerde ik weer meer over mijzelf en wat mijn invloed is op mijn omgeving en andersom.

Ik dacht mijzelf al goed te kennen, maar het programma van Ondervinden heeft mij nog zoveel meer inzichten gegeven. Hier zal ik de rest van mijn leven voordeel aan hebben. Ik ben gegroeid als persoon, weet beter hoe ik in elkaar zit en weer ben gelukkig. Mijn relatie loopt weer top, ik weet wat ik wil, ik heb mijn focus terug ik herken mijn valkuilen steeds sneller. Ik heb ontdekt dat ik veel liefde in mij heb en geleerd deze ook aan mijzelf te geven i.p.v. alleen aan anderen. Dit was voor mij heel bijzonder om mee te maken. De enorme tegenslag doet mij nog vrij weinig. Sterker nog zo zie ik het ook niet meer. Het is gebeurt en ik ben er (heel cliché) sterker uit gekomen. Het heeft mij veel opgeleverd. 

Ik raad iedereen aan als je even vastloopt, het niet meer ziet zitten of echt met iemand moet praten, het programma van Ondervinden door te lopen. Het is het echt waard en je wordt echt geholpen op alle vlakken. Ik heb ook alles kunnen volhouden. (Werk, prive, studie) zonder uit te vallen. Ik heb 4 maanden gedaan over het programma. In korte tijd dus een enorm verschil gemaakt! 
Nogmaals bedankt Kim. 
Jeffrey

*

Bij Ondervinden heb ik de tools gekregen om een andere invulling van mijn leven te creëren. Een nieuwe start waarbij ik gelukkig kan en mag zijn, onafhankelijk van de situatie en de ander. In de kern vrij en gelukkig waardoor ik in staat ben onontkoombare tegenslagen te accepteren of te vertalen naar kansen.

Ik merk dat ik door deze verandering onbewust inspirerend kan zijn voor anderen, gewoon door mezelf te zijn. Hoe mooi is dat! Het is nu aan mijzelf om deze ervaring bij Ondervinden verder te bestendigen en te leven naar datgene wat voor mij fijn voelt. Elke dag wordt dit nieuwe pad onverwacht op de proef gesteld en kom ik er pas uren of soms dagen later achter dat ik met een andere reactie of keuze dichter bij mezelf had kunnen blijven zonder de ander of de situatie te veroordelen. Maar wel altijd met de drive om mijn doel te realiseren. Ik weet door ondervinden namelijk veel duidelijker wat ik wil en hoe ik dit kan bereiken. Niet omdat Ondervinden mij vertelt heeft hoe ik dat doel moest bereiken maar door mij te laten ervaren dat ik mag vertrouwen op eigen krachten en capaciteiten die ik voorheen liet afhangen van de ander of de situatie.

Ik ben zo blij met deze inzichten, soms idd wat vertraagd, maar ze leren mij leven binnen mijn eigen vrije zijn. Rust, overzicht, dankbaarheid en zelfliefde. Dat is voor mij goud waard.
Dankjewel Kim!
Remco

*

Ik kwam binnen met het gevoel dat het mij allemaal teveel werd. Ik wist niet wat er met mij was. Ik werd heel open ontvangen en er werden verdiepende vragen gesteld. Vooral dat laatste vond ik heel lastig, omdat ik opeens mijn gevoel moest vertellen.

Afgelopen sessies heb ik vooral geleerd dat ik er mag zijn en ik ook belangrijk ben. Ik heb geleerd om voor mijzelf te kiezen. Op het begin had ik niet verwacht dat dit mij zou lukken. Door de hulp van Hannelore, door haar rust en haar vragen, is het me gelukt! Ik heb hierdoor een grote sprong gemaakt en kan hiermee verder…
Anoniem

*

Het proces heb ik als zeer waardevol ervaren. Waar ik in het begin mijzelf helemaal kwijt was en mij afhankelijk voelde, zit ik nu zelf aan het stuur op mijn eigen weg. Dankbaar!
Jannita

*

Fijn, rustig en leerzaam. Goede reflectie op wie ik ben. ik Leer in alle echtheid om te gaan met emoties en gevoelens. Meer bewustwording van mijzelf. Ik kreeg door deze therapie mijn positiviteit weer terug. Ik heb weer zin om verder te bouwen richting de toekomst. Ik ben weer de vrolijke, positieve Remco geworden! Dankjewel!
Remco

*

Holistisch coachen, onwetend en zonder aan de voorkant op onderzoek te gaan ben ik het programma na een eerste kennismakingssessie ingestapt. De reis waarin ik ben meegenomen zou ik iedereen willen toewensen. Ik heb Marco ervaren als een fijne, warme man die op een respectvolle wijze je meeneemt in een prachtig proces.
Ralph

*

In a nuth shell: pakkend programma! Waar alle aspecten voor jezelf aan het licht komen. De sessies van Marco brengen inzicht in bewuste en onbewuste routines. Zowel “aards”, als volgens “woe-woe land”. De combinatie maakt het concreet maar zeker ook inspirerend.

De verbinding met Marco is er snel en is erg natuurlijk. Zeer prettig om op deze manier terug in herstel te komen en inspiratie te krijgen voor de toekomst
Roy

*

Veel theorie, weinig situaties besproken. Angst bij mij dat ik het niet kan gaan toepassen. Dat ik de kracht weer ga verliezen. Traject zelf erg wennen, vanwege de “andere” aanpak en de twijfel hoe het dan moet gaan werken. Maar uiteindelijk het gevoel weer een heel stuk de architect te zijn over mijn eigen leven…
Daniëlle

*