Wat deelnemers ervaren hebben

Onderstaande teksten zijn ongefilterde reacties van deelnemers op de vraag om kort te beschrijven hoe ze onze werkwijze, de inhoud van het programma en de begeleider ervaren hebben. De namen zijn echt, óf er wordt een synoniem gebruikt indien de deelnemer dit wenst.

Zicht op herstel

Er zijn dingen in het leven waaraan je automatisch afbreuk doet vanaf het moment dat je ze probeert uit te leggen, samen te vatten, uit te drukken in woorden. Sommige dingen kun je alleen maar ervaren. De sessies die ik bij Marco gevolgd heb, vallen onder deze categorie. Ik kan niet precies verwoorden welk traject we doorlopen hebben, wat we precies gedaan hebben maar ik kan je wel vertellen wat het me heeft opgeleverd.

Nadat ik jarenlang depressief was geweest, had ik voor mezelf bedacht dat er voor mij niet meer in het leven zat dan me ok voelen. En dat vond ik prima, omdat ok veel beter is dan depressief. Ik leefde erg geconditioneerd omwille van verschillende redenen zoals angst, een kapot zelfbeeld, trauma en een gebrek aan hoop. Ik leefde voornamelijk in mijn hoofd en er was nog zeer weinig connectie met mijn gevoel.

Toen ik Marco ontmoette, liet hij al eens doorschemeren dat ik iets meer van het leven mocht verwachten dan ok zijn. Uiteindelijk zijn we samen op pad gegaan en is er gedurende dit traject letterlijk een last van mijn schouders gevallen. Ik heb losgelaten, vooral die geconditioneerde versie van mezelf die ik had uitgevonden. Ik ben uit mijn hoofd gekropen en weer in mijn lichaam gestapt. Ik ben dichter bij mijn vrije zelf gekomen. Ik adem, ik voel en ik leef terug. En natuurlijk zijn er nog steeds lastige momenten, hele moeilijke momenten zelfs en dat is ok. Die mogen er zijn want de angst is weg. De angst voor dat lege, zwarte gat wat ik zo lange tijd in mijzelf gevoeld heb. Dat gat is weg voor altijd en ik kan er niet meer in mee gesleurd worden.

Bij deze, bedankt voor de graaf- en dichtingswerken, voor het verbeteren van mijn levenskwaliteit en voor alle honderd andere dingen die ik hier nog vergeet. Als dit traject een cadeau was, zou ik het iedereen willen schenken maar ik denk dat het alleen werkt als je er echt voor kiest. Kiest voor jezelf.

Sarah

*

Persoonlijke ontwikkeling

Wow, bijzonder; mij, ik!

Wat was dit een ontzettend gaaf traject! Het was echt niet altijd leuk. Sommige sessies zijn ontzettend confronterend en intensief en je krijgt soms letterlijk een spiegel voorgehouden. Samen met Marco bewandelde ik onbekende paden om zo de “glazen plaat” op te tillen waardoor ik mijzelf beter leerde uiten. Baby stapjes zijn ook stapjes. Door dit traject heb ik weer meer energie. Ook durf en kan ik beter voor mijzelf kiezen. Ik ben dankbaar en blij dat ik die paden heb mogen bewandelen en kijk met een energieke, zonnige blik naar de toekomst.

Dankjewel Marco, dankjewel mijzelf!

Anne-Marie

*

Persoonlijke ontwikkeling

Het moeilijkste was om Marco te bellen en om hulp te vragen. Ik ben opgevoed zonder te leren omgaan met, en uiten van gevoelens en emoties. Door de fijne gesprekken heb ik emoties leren herkennen en handvatten gekregen om ermee om te gaan. Na 8 sessies ben ik emotioneel vrijer dan ik had durven dromen. Ik voel me een compleet ander mens. Wat is het fijn om te voelen en herkennen wat er in mijn lichaam gebeurt, en daar op te kunnen vertrouwen. Marco, bedankt!!!

Patrick

*

Zich op herstel

Fijn, rustig en leerzaam. Goede reflectie op wie ik ben. ik Leer in alle echtheid om te gaan met emoties en gevoelens. Meer bewustwording van mijzelf. Ik kreeg door deze therapie mijn positiviteit weer terug. Ik heb weer zin om verder te bouwen richting de toekomst. Ik ben weer de vrolijke, positieve Remco geworden! Dankjewel!

Remco

*

Energetische balans

Ik ervaar de behandelingen als erg fijn. Na een behandeling voel ik mij zoveel beter. De sfeer tijdens de behandeling is warm, vanuit oprechte aandacht. Het brengt me elke keer weer meer liefde voor mijzelf, diepe ontspanning, kracht en energie. Tijdens de behandeling voel ik de energie door heel mijn lichaam. Erg bijzonder dit mee te mogen maken. Elke behandeling is ook weer anders, alsof de energie weet wat je nodig hebt, zonder er zelf iets voor te hoeven doen. Voor mij niet meer weg te denken; ik stap elke 3 maanden een keertje in en vervolgens met een brede glimlach weer naar buiten.

Klein Bietje

*

Zicht op herstel

Holistisch coachen, onwetend en zonder aan de voorkant op onderzoek te gaan ben ik het programma na een eerste kennismakingssessie ingestapt. De reis waarin ik ben meegenomen zou ik iedereen willen toewensen. Ik heb Marco ervaren als een fijne, warme man die op een respectvolle wijze je meeneemt in een prachtig proces.

Ralph

*

Zicht op herstel

Al heel wat onderzocht en zoals altijd wat sceptisch aan het begin. Maar soms moet je de moed vinden om te kiezen wat goed voor je is, omdat overleven uiteindelijk overgaat in mentaal, fysiek en emotioneel doodgaan… Na het volgen van het programma durf ik nu te zeggen dat ik weer leef en van het leven geniet. Het voelt als een nieuw begin.

Sissy

*

Persoonlijke ontwikkeling

Omdat ik regelmatig het gevoel had dat de grenzen die ik aangaf overschreden werden, en ik het heel belangrijk vond om te voldoen aan de verwachting die (ik dacht dat) anderen van me hadden, liep ik soms tegen extreme emoties aan en werd het tijd daaraan te werken.
Na een kennismakingsgesprek ben ik gestart met het transformatieprogramma.

Gedurende zes prettige bijeenkomsten ben ik op zoek gegaan naar een manier om daar beter mee om te kunnen gaan.
Door de theoretische onderbouwing heb ik geleerd waardoor mijn emotie getriggerd wordt, maar vooral hoe ik dat tijdig kan herkennen. Met als resultaat dat ik me er nu bewust van ben en weet dat ik een keuze heb om te bepalen hoe ik er mee om wil gaan.

De sessies waren voor mij een heel goede basis om steeds meer in “vrijheid“ te leven!

Claudia

*

Zicht op herstel

Acht intensieve weken, maar oh zo waardevol. Het leren kijken naar mijzelf en beseffen dat ik de enige persoon ben die de regie over mijzelf heeft. wat een verrijking! Marco, dank voor de intensieve uren, altijd goede informatie, maar ook heldere en soms pittige feedback, met altijd als doel mij er beter van te laten worden. En zie, ik sta! thanks!

Hannie

*

Zicht op herstel

In a nuth shell: pakkend programma! Waar alle aspecten voor jezelf aan het licht komen. De sessies van Marco brengen inzicht in bewuste en onbewuste routines. Zowel “aards”, als volgens “woe-woe land”. De combinatie maakt het concreet maar zeker ook inspirerend.

De verbinding met Marco is er snel en is erg natuurlijk. Zeer prettig om op deze manier terug in herstel te komen en inspiratie te krijgen voor de toekomst

Roy

*

Zicht op Herstel

Veel theorie, weinig situaties besproken. Angst bij mij dat ik het niet kan gaan toepassen. Dat ik de kracht weer ga verliezen. Traject zelf erg wennen, vanwege de “andere” aanpak en de twijfel hoe het dan moet gaan werken. Maar uiteindelijk het gevoel weer een heel stuk de architect te zijn over mijn eigen leven…

Daniëlle

*