Wat deelnemers ervaren hebben

Onderstaande teksten zijn ongefilterde reacties van deelnemers op de vraag om kort te beschrijven hoe ze onze werkwijze, de inhoud van het programma en de begeleider ervaren hebben. De namen zijn echt, óf er wordt een synoniem gebruikt indien de deelnemer dit wenst.

Zicht op herstel

Graag wil ik jullie bedanken voor het helpen zetten van de mooie stappen op zoek naar mijzelf. Het geeft mij rust, liefde en waardering voor mijzelf en daardoor weer meer ruimte voor een ander. Het is zo fijn om blij te zijn met mijzelf. dus nogmaals BEDANKT!

Bianca
*

Zicht op herstel

Aanvankelijk was ik wat terughoudend over coching. Hier ben ik nu volledig van teruggekomen. Ik liep vast, maar dankzij Marco ben ik alweer een stuk dichterbij mijn “oude” ik gekomen. Wat een cadeau voor mijzelf! Marco weet echt wat hij doet en kijkt dwars door je heen. Confronterend, maar zo ontzettend leerzaam. Dankjewel!

Mendy
*

Zicht op herstel

Het was een mega reis! Waarbij ik kwam met een vraag en deze heb ik helemaal naar mijzelf toe mogen reflecteren/zien/voelen/leren. Het programma gaat verder dan de vraag en het antwoord heb ik nog niet, maar wel heel veel tools om deze te gaan vinden. Ik ben leuker geworden, voor de mensen om mij heen, maar bovenal voor mijzelf…

Kiona

*

Zicht op Herstel

Ik ben bij Kim gekomen omdat ik flink ben opgelicht, uit balans was, mijn relatie moeizaam ging en ik op mijn tenen liep om alles maar vol te houden. (Werk, studie, prive en relatie) Ik worstelde met hoe ik nu verder moest, schaamte, schuld en vertrouwen in mij zelf. 

Kim stelde mij al snel op mij gemak en ik voelde mij veilig om mij kwetsbaar op te stellen. Kim kon bij mij snel de diepte in gaan en echt de oorzaak van mijn problemen vinden, gevoelens raken, mijn ‘masker’ afzetten en gaf mij de inzichten en tools om te groeien en hier sterker van te worden. De sessies van 2,5 uur vlogen voorbij en iedere sessie leerde ik weer meer over mijzelf en wat mijn invloed is op mijn omgeving en andersom.

Ik dacht mijzelf al goed te kennen, maar het programma van Ondervinden heeft mij nog zoveel meer inzichten gegeven. Hier zal ik de rest van mijn leven voordeel aan hebben. Ik ben gegroeid als persoon, weet beter hoe ik in elkaar zit en weer ben gelukkig. Mijn relatie loopt weer top, ik weet wat ik wil, ik heb mijn focus terug ik herken mijn valkuilen steeds sneller. Ik heb ontdekt dat ik veel liefde in mij heb en geleerd deze ook aan mijzelf te geven i.p.v. alleen aan anderen. Dit was voor mij heel bijzonder om mee te maken. De enorme tegenslag doet mij nog vrij weinig. Sterker nog zo zie ik het ook niet meer. Het is gebeurt en ik ben er (heel cliché) sterker uit gekomen. Het heeft mij veel opgeleverd. 

Ik raad iedereen aan als je even vastloopt, het niet meer ziet zitten of echt met iemand moet praten, het programma van Ondervinden door te lopen. Het is het echt waard en je wordt echt geholpen op alle vlakken. Ik heb ook alles kunnen volhouden. (Werk, prive, studie) zonder uit te vallen. Ik heb 4 maanden gedaan over het programma. In korte tijd dus een enorm verschil gemaakt! 

Nogmaals bedankt Kim. 

Jeffrey

*

Zicht op herstel

Bij Ondervinden heb ik de tools gekregen om een andere invulling van mijn leven te creëren. Een nieuwe start waarbij ik gelukkig kan en mag zijn, onafhankelijk van de situatie en de ander. In de kern vrij en gelukkig waardoor ik in staat ben onontkoombare tegenslagen te accepteren of te vertalen naar kansen.

Ik merk dat ik door deze verandering onbewust inspirerend kan zijn voor anderen, gewoon door mezelf te zijn. Hoe mooi is dat! Het is nu aan mijzelf om deze ervaring bij Ondervinden verder te bestendigen en te leven naar datgene wat voor mij fijn voelt. Elke dag wordt dit nieuwe pad onverwacht op de proef gesteld en kom ik er pas uren of soms dagen later achter dat ik met een andere reactie of keuze dichter bij mezelf had kunnen blijven zonder de ander of de situatie te veroordelen. Maar wel altijd met de drive om mijn doel te realiseren. Ik weet door ondervinden namelijk veel duidelijker wat ik wil en hoe ik dit kan bereiken. Niet omdat Ondervinden mij vertelt heeft hoe ik dat doel moest bereiken maar door mij te laten ervaren dat ik mag vertrouwen op eigen krachten en capaciteiten die ik voorheen liet afhangen van de ander of de situatie.

Ik ben zo blij met deze inzichten, soms idd wat vertraagd, maar ze leren mij leven binnen mijn eigen vrije zijn. Rust, overzicht, dankbaarheid en zelfliefde. Dat is voor mij goud waard.

Dankjewel Kim!

Remco

*

Zicht op herstel

Ik kwam binnen met het gevoel dat het mij allemaal teveel werd. Ik wist niet wat er met mij was. Ik werd heel open ontvangen en er werden verdiepende vragen gesteld. Vooral dat laatste vond ik heel lastig, omdat ik opeens mijn gevoel moest vertellen.

Afgelopen sessies heb ik vooral geleerd dat ik er mag zijn en ik ook belangrijk ben. Ik heb geleerd om voor mijzelf te kiezen. Op het begin had ik niet verwacht dat dit mij zou lukken. Door de hulp van Hannelore, door haar rust en haar vragen, is het me gelukt! Ik heb hierdoor een grote sprong gemaakt en kan hiermee verder…

Anoniem

*

Zicht op herstel

Het proces heb ik als zeer waardevol ervaren. Waar ik in het begin mijzelf helemaal kwijt was en mij afhankelijk voelde, zit ik nu zelf aan het stuur op mijn eigen weg. Dankbaar!

Jannita

*

Zicht op herstel

Er zijn dingen in het leven waaraan je automatisch afbreuk doet vanaf het moment dat je ze probeert uit te leggen, samen te vatten, uit te drukken in woorden. Sommige dingen kun je alleen maar ervaren. De sessies die ik bij Marco gevolgd heb, vallen onder deze categorie. Ik kan niet precies verwoorden welk traject we doorlopen hebben, wat we precies gedaan hebben maar ik kan je wel vertellen wat het me heeft opgeleverd.

Nadat ik jarenlang depressief was geweest, had ik voor mezelf bedacht dat er voor mij niet meer in het leven zat dan me ok voelen. En dat vond ik prima, omdat ok veel beter is dan depressief. Ik leefde erg geconditioneerd omwille van verschillende redenen zoals angst, een kapot zelfbeeld, trauma en een gebrek aan hoop. Ik leefde voornamelijk in mijn hoofd en er was nog zeer weinig connectie met mijn gevoel.

Toen ik Marco ontmoette, liet hij al eens doorschemeren dat ik iets meer van het leven mocht verwachten dan ok zijn. Uiteindelijk zijn we samen op pad gegaan en is er gedurende dit traject letterlijk een last van mijn schouders gevallen. Ik heb losgelaten, vooral die geconditioneerde versie van mezelf die ik had uitgevonden. Ik ben uit mijn hoofd gekropen en weer in mijn lichaam gestapt. Ik ben dichter bij mijn vrije zelf gekomen. Ik adem, ik voel en ik leef terug. En natuurlijk zijn er nog steeds lastige momenten, hele moeilijke momenten zelfs en dat is ok. Die mogen er zijn want de angst is weg. De angst voor dat lege, zwarte gat wat ik zo lange tijd in mijzelf gevoeld heb. Dat gat is weg voor altijd en ik kan er niet meer in mee gesleurd worden.

Bij deze, bedankt voor de graaf- en dichtingswerken, voor het verbeteren van mijn levenskwaliteit en voor alle honderd andere dingen die ik hier nog vergeet. Als dit traject een cadeau was, zou ik het iedereen willen schenken maar ik denk dat het alleen werkt als je er echt voor kiest. Kiest voor jezelf.

Sarah

*

Persoonlijke ontwikkeling

Wow, bijzonder; mij, ik!

Wat was dit een ontzettend gaaf traject! Het was echt niet altijd leuk. Sommige sessies zijn ontzettend confronterend en intensief en je krijgt soms letterlijk een spiegel voorgehouden. Samen met Marco bewandelde ik onbekende paden om zo de “glazen plaat” op te tillen waardoor ik mijzelf beter leerde uiten. Baby stapjes zijn ook stapjes. Door dit traject heb ik weer meer energie. Ook durf en kan ik beter voor mijzelf kiezen. Ik ben dankbaar en blij dat ik die paden heb mogen bewandelen en kijk met een energieke, zonnige blik naar de toekomst.

Dankjewel Marco, dankjewel mijzelf!

Anne-Marie

*

Persoonlijke ontwikkeling

Het moeilijkste was om Marco te bellen en om hulp te vragen. Ik ben opgevoed zonder te leren omgaan met, en uiten van gevoelens en emoties. Door de fijne gesprekken heb ik emoties leren herkennen en handvatten gekregen om ermee om te gaan. Na 8 sessies ben ik emotioneel vrijer dan ik had durven dromen. Ik voel me een compleet ander mens. Wat is het fijn om te voelen en herkennen wat er in mijn lichaam gebeurt, en daar op te kunnen vertrouwen. Marco, bedankt!!!

Patrick

*

Zich op herstel

Fijn, rustig en leerzaam. Goede reflectie op wie ik ben. ik Leer in alle echtheid om te gaan met emoties en gevoelens. Meer bewustwording van mijzelf. Ik kreeg door deze therapie mijn positiviteit weer terug. Ik heb weer zin om verder te bouwen richting de toekomst. Ik ben weer de vrolijke, positieve Remco geworden! Dankjewel!

Remco

*

Energetische balans

Ik ervaar de behandelingen als erg fijn. Na een behandeling voel ik mij zoveel beter. De sfeer tijdens de behandeling is warm, vanuit oprechte aandacht. Het brengt me elke keer weer meer liefde voor mijzelf, diepe ontspanning, kracht en energie. Tijdens de behandeling voel ik de energie door heel mijn lichaam. Erg bijzonder dit mee te mogen maken. Elke behandeling is ook weer anders, alsof de energie weet wat je nodig hebt, zonder er zelf iets voor te hoeven doen. Voor mij niet meer weg te denken; ik stap elke 3 maanden een keertje in en vervolgens met een brede glimlach weer naar buiten.

Klein Bietje

*

Zicht op herstel

Holistisch coachen, onwetend en zonder aan de voorkant op onderzoek te gaan ben ik het programma na een eerste kennismakingssessie ingestapt. De reis waarin ik ben meegenomen zou ik iedereen willen toewensen. Ik heb Marco ervaren als een fijne, warme man die op een respectvolle wijze je meeneemt in een prachtig proces.

Ralph

*

Zicht op herstel

Al heel wat onderzocht en zoals altijd wat sceptisch aan het begin. Maar soms moet je de moed vinden om te kiezen wat goed voor je is, omdat overleven uiteindelijk overgaat in mentaal, fysiek en emotioneel doodgaan… Na het volgen van het programma durf ik nu te zeggen dat ik weer leef en van het leven geniet. Het voelt als een nieuw begin.

Sissy

*

Persoonlijke ontwikkeling

Omdat ik regelmatig het gevoel had dat de grenzen die ik aangaf overschreden werden, en ik het heel belangrijk vond om te voldoen aan de verwachting die (ik dacht dat) anderen van me hadden, liep ik soms tegen extreme emoties aan en werd het tijd daaraan te werken.
Na een kennismakingsgesprek ben ik gestart met het transformatieprogramma.

Gedurende zes prettige bijeenkomsten ben ik op zoek gegaan naar een manier om daar beter mee om te kunnen gaan.
Door de theoretische onderbouwing heb ik geleerd waardoor mijn emotie getriggerd wordt, maar vooral hoe ik dat tijdig kan herkennen. Met als resultaat dat ik me er nu bewust van ben en weet dat ik een keuze heb om te bepalen hoe ik er mee om wil gaan.

De sessies waren voor mij een heel goede basis om steeds meer in “vrijheid“ te leven!

Claudia

*

Zicht op herstel

Acht intensieve weken, maar oh zo waardevol. Het leren kijken naar mijzelf en beseffen dat ik de enige persoon ben die de regie over mijzelf heeft. wat een verrijking! Marco, dank voor de intensieve uren, altijd goede informatie, maar ook heldere en soms pittige feedback, met altijd als doel mij er beter van te laten worden. En zie, ik sta! thanks!

Hannie

*

Zicht op herstel

In a nuth shell: pakkend programma! Waar alle aspecten voor jezelf aan het licht komen. De sessies van Marco brengen inzicht in bewuste en onbewuste routines. Zowel “aards”, als volgens “woe-woe land”. De combinatie maakt het concreet maar zeker ook inspirerend.

De verbinding met Marco is er snel en is erg natuurlijk. Zeer prettig om op deze manier terug in herstel te komen en inspiratie te krijgen voor de toekomst

Roy

*

Zicht op Herstel

Veel theorie, weinig situaties besproken. Angst bij mij dat ik het niet kan gaan toepassen. Dat ik de kracht weer ga verliezen. Traject zelf erg wennen, vanwege de “andere” aanpak en de twijfel hoe het dan moet gaan werken. Maar uiteindelijk het gevoel weer een heel stuk de architect te zijn over mijn eigen leven…

Daniëlle

*