Organisatieontwikkeling

Integraal, mens- en organisatiegericht

“Some men see things as they are and say why..?”

I dream things that never were and say: why not…?”

Werkwijze

Ondervinden benadert de behoefte die speelt bij de klant altijd vanuit een open, respectvolle houding. Na beluisteren van de uiteenzetting van deze behoefte zal er voorgesteld worden om een interne analyse uit te voeren op het probleem of proces. Niet zelden komt uit het gesprek over de inhoud van de analyse een aangepaste of meer concrete behoefte. Daarna zal Ondervinden een integraal plan van aanpak voorstellen, waarin inhoud, organisatie en mens aan bod komen.

Mens en organisatie

Ondervinden bewerkstelligt duurzame verandering vanuit intensieve begeleiding op deze drie vlakken. De nadruk ligt op de mens, daar alleen zij de borging van processen kan waarmaken. Dit vraagt begeleiding voor een langere periode. Ondervinden gelooft vanuit eigen kennis en ervaring als klant én als consultant niet in korte interventies. Dat zou zonde zijn van de investering…

Externe programma’s

Hoe kun je het maximale uit een medewerker of team halen? Wij geloven in duurzame transformatieprocessen. Dit kan intern, maar bij voorkeur op een externe locatie. Hier kan het dagdagelijkse losgelaten worden en de focus maximaal op de ontwikkeling van het individu of team liggen. nieuwsgierig?

In-company begeleiding

Ondervinden heeft ruime ervaring met onder andere de volgende processen: organisatieontwikkeling, cultuurverandering, gerichte interventies, groei- en afschalingsprocessen, (interim) management, afdelings- en organisatieadvies, effectiviteitsverhoging, verbetering samenwerking, van reactief naar proactief, e.a.

Bekende technieken als Scrum & Agile, Lean, TPM, 5S e.a. zijn bekend binnen Ondervinden en dienen slechts als ondersteuning van de bedrijfsprocessen. Uiteindelijk is het resultaat leidend, niet de gebruikte techniek.