De Levenslijn

Diep, duurzaam & echt

“Je kunt niet meer worden dan jezelf, je kunt wel meer jezelf worden”
De wereld versus Jouw wereld

De wereld is in beweging. Er gebeurt van alles, veranderingen zijn groot en het tempo is hoog. Dit brengt onzekerheden met zich mee en roept mogelijk de lastig te beantwoorden vraag op: 

‘Hoe moet het nu en in de toekomst met de wereld en met mij?’  Zoals het was kan het niet meer, we jakkeren maar door, aangespoord door alles en iedereen, maar wat is nu jouw lonkend perspectief?

Hoe krijg jij grip op jouw situatie? Hoe laat jij jouw wereld op een prettige manier effectief aansluiten bij deze dynamiek? Wij geloven dat dit alleen lukt wanneer jij je bewust bent van de keuzes die je maakt en de consequenties hiervan. Maar nog belangrijker is hoe jij vervolgens handelt conform gemaakte keuzes en of je de gevolgen van jouw handelen kunt accepteren.

Het is een interessante tijd om bezig te zijn met hoe jouw ideale wereld in de nabije toekomst zich vormt als je leeft vanuit je eigen verlangens, behoeftes en wensen. Welke keuzes maak je dan en hoe vind je antwoorden op vraagstukken die bijvoorbeeld gaan over: ‘Waarmee wil ik mijn lichaam voeden?’ ‘Wat koop ik?’ ‘Wat doe en wat laat ik?’ ‘Wat zeg ik?’ ‘Wat denk ik? ‘Waar krijg ik energie van en wat kost mij energie’? ‘Hoe voelt het’?’

Deze keuzes lijken misschien simpel of klein, maar ze hebben allemaal direct invloed op de beleving van jouw wereld en de wereld.

Jouw perspectief

Het werkt bevrijdend om onder ogen te zien dat patronen die wij als ingesleten en onwrikbaar beschouwen dat eigenlijk helemaal niet zijn. Je kunt jezelf nieuwe gewoontes eigen maken, je kunt hoe je aankijkt tegen de wereld veranderen en je kunt hoe je reageert en hoe je met anderen omgaat herzien vanuit verdiept bewustzijn.

Vrij leven houdt in dat je bewust bent wat jou weghoudt bij wat je nastreeft en dat je als architect van je leven vanuit dit bewustzijn kiest voor wat wél voor jou werkt! Wie wil dat nou niet…?!

In het levenslijn programma nemen we je stapsgewijs mee op weg naar de antwoorden die jij zoekt op de kernvragen die in jou spelen. Door zelfonderzoek leer jij hoe je in verbinding staat met de samenleving, met jouw directe omgeving en vooral met jezelf. Word je bewust van wat jou drijft in deze verbindingen en weghoudt bij authentieke keuzes die je eigenlijk wilt maken. Leer hoe jij hier de regie over (terug)neemt en daar naar handelt.

Voor wie

De levenslijn is voor mensen die het gevoel van vrijheid willen ervaren, bewust willen kiezen en op basis daarvan in actie komen. Wil jij ontdekken wat de patronen zijn die jou belemmeren, die je verhinderen om stappen te zetten richting jouw lonkend perspectief? Laat jij je nu te vaak leiden door je gedachten of anderen en blijft actie uit? Of wellicht ken je je patronen wel, maar verval je gemakkelijk in oude (ineffectieve) patronen? De levenslijn daagt je uit om hiermee onder begeleiding aan de slag te gaan. 

Opbouw programma

In 4 maanden tijd doorloop je dit 6,5-daagse, intensieve en waardevolle programma. We komen op een prachtige locatie samen met maximaal 20 inspirerende mensen. Tussen de ontmoetingen door ga je aan de slag om opgedane inzichten te toetsen, verdiepen en integreren in jouw dagelijkse leven. Tijdens het hele programma word je begeleid door twee ervaren trainers.

Thema’s
 • Ik in mijn omgeving (2 dagen)
 • Ik in verbinding met mezelf (2 dagen)
 • Ik en moeiteloos leven, nu en in de toekomst (2 dagen)
 • terugkom middag (halve dag)
Werkwijze

Jij bent het programma! Wij werken ervaringsgericht dat betekent dat we jou en jouw casuïstiek centraal stellen. Hoe haal je meerwaarde uit je zelfkennis en hoe pas je dat toe in verschillende situaties? Samen vinden we het antwoord dat past op de kernvragen die in jou spelen. 

Tijdens onze ontmoetingen brengen we verdieping aan waarbij je ondersteund wordt door aangeboden kennis, intervisie, ervaring, inspiratie, beweging, stilte en (begeleid) zelfonderzoek. Dit doen we in de hele groep, in een coachgroep, in tweetallen en individueel.

Effecten voor jezelf en/of de werkgever
 • Je draagt op authentieke wijze bij aan het succes van jezelf, het team en de organisatie 
 • Je inspireert collega’s door jezelf te zijn. 
 • Je haalt het beste uit jezelf en anderen. 
 • Je kiest voor jezelf en bepaalt jouw eigen koers binnen de kaders van de organisatie. 
 • Je maakt bewuste keuzes als mens en professional en ervaart balans. 
 • Je weet wat je wilt en geeft dat vorm. 
 • Je neemt bewust de volledige verantwoordelijkheid voor wat van jou is. 
 • Je laat de verantwoordelijkheid van de ander bij de ander.
 • Je oefent invloed uit op een authentieke manier.
 • Je hebt grip op je eigen groei en ontwikkeling.
 • Jouw uitgangspunt in (werk)relaties is gelijkwaardigheid
 • Je gaat op authentieke wijze om met tegenstellingen, conflicten en andere belangen in het team, de organisatie, je leven
Goed om te weten
 • We houden onze groepen overzichtelijk om het leereffect zo groot mogelijk te maken. Onze vaste trainers zijn tijdens alle thema’s aanwezig en zullen waar nodig aangevuld worden met gasttrainers.
 • Je wordt begeleid door 2 ervaren senior trainers. Zij hebben ruime ervaring als trainer en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap en zeker ook pure levenservaring.  Al onze trainers hebben als belangrijke levenshouding: “practice what you preach”.
 • In het programma is er voldoende ruimte om eigen thema’s te onderzoeken en we vragen nadrukkelijk om jouw inbreng. Voorwaarde is wel dat je bereid bent tot diepgaand zelfonderzoek en reflectie.
 • Binnen het programma werken we vanuit onze 10 basisprincipes. Nieuwsgierig? Kijk dan op www.ondervinden.nl
Beoogd resultaat

Je bent je bewust van jezelf en je omgeving, voelt je verantwoordelijk voor je eigen keuzes en handelt vanuit authenticiteit. Hierbij voel je jezelf vrij om te kiezen en te handelen naar wat op dat moment het beste bij jou past. Dus onafhankelijk van de persoon, situatie of omgeving waarmee je op dat moment ‘geconfronteerd’ wordt.

Praktische informatie
Investering

Tijdsduur: 3 weekenden en 1 middag (totaal 16 dagdelen)

Kosten: Totale programmakosten: €2625,- (Training €1875,- + Arrangement €750,-)

Arrangement betekent kosten overnachtingen, locatie, eten en drinken. Alle bovenstaande bedragen zijn inclusief BTW.

Locatie: Conferentiecentrum Bovendonk, Hoeven (nabij Breda)

Aanmelden/informatie vragen

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust. Wij staan je graag te woord. Samen bespreken we dan ons programma in relatie tot jouw wensen, behoeftes en verlangens.

Contactgegevens

E-mail:                                   info@ondervinden.nl

Tel:     Fabianne:                  06 300 498 85 

            Marco:                        06 526 917 21            

Startdatum

Najaar 2022. datum volgt snel

Direct inschrijven