Inspiratiedagen

Een dag lang inspiratie voor altijd

“The reasons we can’t sleep at night are usually the same reasons we don’t truly live during the day…”

Herken je een onvervulde verlangen…? Het trekt aan je als een stevige magneet waartegen je nauwelijks weerstand kunt bieden. Wat doe jij? Laat jij je leiden door dit verlangen of neemt je hoofd het over en zijn er allerlei excuses? Hoe dan ook; een uitgesteld verlangen zal met regelmaat terugkeren in je bewustzijn zolang je er geen aandacht aan besteed.

In de inspiratiedagen nemen we je graag mee in dit verlangen. Op de dag zelf dompel jij jezelf onder in een flow die je in staat stelt bewust te zijn van en vorm te geven aan de drie aangeboden thema’s.

De inhoud van een inspiratiedag kenmerkt zich door het afwisselen van je zintuigen door stilte, kennisoverdracht, lachen, bewegen, onderzoeken, oefenen, enz. Door middel van ervaringsgerichte oefeningen mag jij jezelf in relatie tot het thema ondervinden. Soms is de sfeer ingekeerd en intens, soms uitgelaten, los en zelfs uitbundig. Er is voldoende ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen en tot rust te komen.

Aan het eind van de dag heb jij het gevoel weer in verbinding met jezelf te zijn, met de ander, met jouw acties. Een blijvende herinnering…

Wat is er voor nodig om dit te mogen ondervinden? Actie! Schrijf je nu in, land in onze beschikbare gastvrijheid en je bent direct in goede handen. Iedere dag is los te volgen, maar…:

DE DRIE INSPIRATIEDAGEN OP EEN RIJTJE

Energiebalans

(Ik en mijzelf)

Je herkent het vast, je ploft ’s avonds op de bank neer als een ‘couch patoto’, zet Netflix op en bent niet meer vooruit te branden. Geen energie meer. En wat heb je nu helemaal gedaan vandaag…?

Je voelt je vermoeid, je bent je ervan bewust en zou het willen doorbreken, maar hoe dan?

Wanneer je vermoeid bent heb je moeite om je te concentreren, ben je snel afgeleid, vaak heb je een korter lontje dan normaal en vind je het minder makkelijk om beslissingen te nemen. Je hebt weinig energie om iets te gaan ondernemen en dus kom je niet op de sportschool. Daar gaat je energiemoment van de dag. Klinkt als een vicieuze cirkel…

Waar het hoofd ons aanspoort om maar door te gaan, geeft ons lichaam ons heel verfijnt aan wanneer het genoeg is. Dat het even wat rustiger aan mag. Maar neem je deze signalen nog waar? ben jij nog in verbinding met jouw lichaam?

Wij nemen je graag in ontspanning en rust een dag mee op pad, waarbij we je inzicht en handige tips geven over hoe jij eenvoudig invloed kunt uitoefenen op jouw energieverbruik. Hoe ga je om met energievreters? Hoe kun je eenvoudig zorgen voor ontspanning van je systeem? Hoe herken en bewaak je beter jouw grenzen?

In een mix van kennis, uitwisselen van ervaring, inspiratie opdoen, oefenen en zelfonderzoek doorloop je de dag om je uiteindelijk met nieuwe inzichten en acties vitaal en ontspannen terug in de hectiek van de dag te begeven. 

Relaties

(Ik en mijn omgeving)

De belangrijkste bestanddelen van een (liefdevolle) relatie zijn: toegankelijkheid, ontvankelijkheid en betrokkenheid. In wezen komt het erop neer dat je in de (liefdes)relatie bezig bent met basale vragen ‘Ben je er voor mij als ik je nodig heb? Kan ik er op vertrouwen dat je je emotioneel voor me openstelt? Maar ook; kan ik mijzelf zijn in de relatie?

Je emotioneel openstellen betekent dat je laat merken dat het je raakt als je partner verdrietig is, en dat je troost of hulp geeft als je merkt dat je partner dat nodig heeft. Het signaal van je partner is belangrijk voor je en je geeft dat voorrang.

Maar wat nu als je merkt dat je jezelf hierin helemaal weggeeft? Dat je ongemerkt al langere tijd doet wat de ander graag wil, ook wanneer dit dingen zijn die jij eigenlijk (diep in je hart) niet wilt. Hoe vaak heb je al gedacht ik stop er mee, ik stap uit de relatie, ik verbreek de verbinding, ik stop met de vriendschap of oké het is niet anders, ik geen hem/haar nog een kans. 

Het blijft lastig; blijf je in de verbinding, of trek je jezelf terug…? Waar ligt de grens, waar ligt de oplossing voor jou en de ander…?

Wij nemen je graag in ontspanning een dag mee op pad, waarbij we je inzicht en handige tips geven over hoe jij eenvoudig invloed kunt uitoefenen op jouw relatie met jezelf én de ander. Hoe kun je bij jezelf blijven en ook op een fijne manier in verbinding met de ander? 

In een mix van kennis, uitwisselen van ervaring, inspiratie opdoen, oefenen en zelfonderzoek doorloop je de dag om je uiteindelijk met nieuwe inzichten en acties terug in (specifieke) relaties te begeven. En wie weet komen je wel samen!

Van denken naar doen

(Ik en mijn acties)

Hier is the million dollar question op zijn plaats: ‘wist ik maar wat de volgende stap moest worden’. 

Tegenwoordig hebben we de vrijheid om van alles te worden en te proberen. Ons beroep of einddoel ligt niet vast bij onze geboorte. Wij hebben meer kansen dan onze ouders en grootouders gekregen om onszelf te verwezenlijken, te vervolmaken. Heerlijk toch zou je denken. Terwijl die vrijheid ook een keerzijde heeft: we staan steeds voor allerlei keuzes. Wat wordt mijn pad door alle mogelijkheden heen? De vraag: ‘wat ga ik doen’ is een veel gestelde. En voor veel mensen blijkt na hier antwoord op gegeven te hebben er daadwerkelijk aan te beginnen een nog veel pittigere en moeizamere onderneming.

En dan komen de (innerlijke) vragen, je ervaart dat je te ver bent afgedreven van wie je bent. Wat je doet en wie je bent zijn uit elkaar gaan lopen en dat gaat wringen. Je begrijpt niet meer waarom wat jij doet of zou willen doen relevant zou kunnen zijn. Je hebt het gevoel dat jouw energie of potentieel niet voldoende tot zijn recht komt.

We worden allemaal bij tijd en wijle teruggeworpen op basale vragen als: wat kan ik, wat wil ik, wat maakt mij bijzonder ten opzichte van de rest, wat heb ik voor specifieke kennis of vaardigheid te brengen? Het zijn grote en geen gemakkelijke vragen.

Wij nemen je graag in ontspanning een dag mee op pad, waarbij we je inzicht en handige tips geven over hoe jij op korte termijn invloed kunt uitoefenen om van denken naar doen te gaan. Hoe maak ik terug verbinding met wat ik echt wil, wat er echt in mij leeft? Welke behoefte wil gehoord of gezien worden? En hoe geef ik richting aan mijn acties?

In een mix van kennis, uitwisselen van ervaring, inspiratie opdoen, oefenen en zelfonderzoek doorloop je de dag om uiteindelijk met nieuwe inzichten en acties jouw leven richting en kleur te geven.

Alle inspiratiedagen worden gehouden op de locatie:

Bovendonk, Hofstraat 8, Hoeven